Interieurtrends 2022

door | jan 28, 2022 | Interieur | 0 Reacties

Ben je benieuwd wat er hot en happening is in de interieurwereld? Ik verzamelde de belangrijkste interieurtrends 2022 voor jou in dit blogartikel. Geen reden meer om die renovatie of make-over van je interieur nog uit te stellen!

De interieurkleuren voor 2022

Bruin in al zijn schakeringen is het nieuwe zwart en kan je op een heel vernieuwende manier combineren met andere kleuren zoals hemelsblauw, oud roze, terracotta, … Niet alleen bruin als kleur an sich maar ook bruine materialen zoals hout en webbing.
Het toepassen van kleur in een interieur vertaalt zich niet alleen in de kleur op de muren, maar ook door subtiele kleurtoetsen in accessoires, meubels, … .

Ook lila is een kleur die we nog vaak zullen tegenkomen. Deze kleur werd door Pantone uitgeroepen tot dé trendkleur van 2022 onder de naam Very Peri.

Verrassende kleurencombinaties met bruin

Interieurkleuren 2022

Plafonds in een nieuw jasje

Bij het schilderen krijgt het plafond nu ook de aandacht die het verdient. De tijd dat plafonds gewoon wit geverfd werden is niet meer van deze tijd.. Volgens de nieuwe interieurtrends schilder je het plafond mee in dezelfde kleur als de muur. Hierdoor krijg je een meer geborgen gevoel in de ruimte. Hoge plafonds worden hierdoor optisch verlaagd en creër je dus meer knusheid en gezelligheid. Heb je lage plafonds, dan kan je een lichtere tint nemen van dezelfde kleur op de muur.

Maximalistische interieurstijl

Het maximalisme zal alleen nog maar aan populariteit winnen de komende jaren. Geen witte, klinisch ogende muren meer, maar een rijkelijk interieur met levendige kleuren,  luxe materialen en uitbundige prints.  Door het toepassen van een kleurrijk behang, kan je een statement wall creëren. Deze accentmuur wordt gegarandeerd de blikvanger in huis! Hou je wel van een pittige kleurtoets maar mag het dan ook weer niet te overheersend zijn? Opteer dan om kleur toe te voegen in de woonaccessoires zoals sierkussens voor op de bank, gekleurde vaasjes of kies voor bont gekleurd tafeltextiel.

Interieurtrends 2022

Duurzaamheid

Bij duurzaamheid denken we allemaal meteen aan recycling of upcycling. Maar het gaat er ook over dat producten op een duurzame manier geproduceerd worden met respect voor mens en natuur. Heel veel consumenten vinden deze kernwaarden vandaag belangrijker dan ooit.
Deze trend vinden we dan ook terug in de interieurbranche. Heel wat items worden geproduceerd door het recyclen van andere materialen. Zoals ook onze plaids uit de collectie  “Winter dreams”. De plaids zijn gemaakt van super zacht hoogwaardig gerecyclede polyester, ook wel Rpet genoemd. Rpet is de eerste stap op weg naar recycling uit PET-drankflessen

Back to nature

Tijdens de lockdowns herontdekten we het comfort van ons eigen huis. Traditionele activiteiten zoals tuinieren, zelf brood bakken, breien, haken, wandelen in het bos werden weer onze lifestyle in deze periode. Deze trend, ook wel “cottagecore genoemd, staat voor het verlangen naar een leven dichter bij de natuur. Landelijke woonaccessoires met een vintage look en feel passen helemaal in dit plaatje. Hiermee breng je die cozy country vibes binnen in je interieur. Ook onze tuin kreeg weer de verdiende aandacht. Moestuinen worden aangelegd en de tuin werd een tweede huiskamer. Ook in 2022 zal deze trend zich verder blijven doorzetten.

Landelijk interieur

Retro is weer hip

The seventies are back! Alles komt terug, dat bewijst ook de terugkomst van de retro interieurstijl. Deze kenmerkt zich door interieurs met opvallend warme kleuraccenten, drukke prints gecombineerd met kringloop vondsten. Hoe meer, hoe liever! Bij een retro interieur horen ook meubels in hout en kunststof, met afgeronde hoeken. Ook behang speelde een prominente rol in de interieurs van de seventies, met een grafisch patroon of een uitbundige bloemenprint. Om het geheel af te werken kies je voor de sanseveria plant. Met een mix van deze ingrediënten creëer je gegarandeerd een hip en speels retro interieur volgens de laatste interieurtrends 2022! 

Thuiskantoor

Thuiswerken is voor velen onder ons de nieuwe norm. Niet altijd even makkelijk, met rondrennende kids en lawaaierige huisdieren. Eén van de trends die hieruit voorkomt is het maken van een extra kantoorruimte in de tuin. Aan de hand van losse units kan je deze kant en klaar plaatsen. Heb je geen plaats om een extra ruimte te creëren, dan kan je door het plaatsen van roomdividers ook een aparte plek voorzien. Naast het functionele krijgt ook de aankleding de nodige aandacht. Het doortrekken van de huiselijke gezelligheid staat hier met stip op nummer 1.

Bij het inrichten en aankleden van je interieur is het allerbelangrijkste om je persoonlijke stijl erin te verwerken. Deze interieurtrends kunnen je op weg helpen en dienen vooral ter inspiratie. Bepaal de juiste sfeer met een moodboard en ga ermee aan de slag, veel succes!

 

Interieurtrends 2022

door | jan 28, 2022 | Interieur | 0 Reacties

You May Also Like…

Studio Assorti x Spoonflower

Studio Assorti x Spoonflower

  Ben je op zoek naar stof voor een leuk project, behangpapier of woondecoratie? Spoonflower is hiervoor de perfecte shop! Alle designs van Studio Assorti zijn vanaf nu ook verkrijgbaar op Spoonflower. Als designer is het zo leuk om je dessins op echte producten...

Tips en tricks om te behangen met vliesbehang

Tips en tricks om te behangen met vliesbehang

  Behang is weer helemaal in, maar veel mensen durven het niet aan om zelf te behangen. Hoe moet ik dan starten met behangen? Hoe moet ik mijn patroonbehang gaan knippen of snijden? Hoe komen de patronen of tekeningen netjes naast elkaar te hangen? Dit zijn een...

0 reacties

Een reactie versturen