Een studentenkamer inrichten, hoe begin je eraan?

door | aug 21, 2021 | Interieur | 0 Reacties

Studentenkamer inrichten

Veel studenten beginnen stilaan met de voorbereidingen van het nieuwe academiejaar. Een studentenkamer inrichten voor jezelf of voor iemand anders, waarmee moet je dan allemaal rekening houden? In dit artikel vind je een aantal leuke tips. Op kot gaan is superleuk, maar soms mis je ook wel de gezelligheid van thuis. Naast het functionele is sfeer en gezelligheid dus ook heel belangrijk, je wil dat de kamer huiselijkheid uitstraalt. Met de volgende 5 tips help ik je graag op weg.

Tip #1 Meubels met 2 in 1 functies

Eén van de problemen waar kotstudenten mee worstelen is het gebrek aan ruimte. Dit kan je aanpakken door één meubel te kiezen met twee verschillende functies. Bvb. Een salontafel met opbergruimte eronder, een slaapbank die opgeklapt kan dienen als zetel, een hoogslaper met bed en bureau in één. Let er ook op dat je geen te grote, zware meubels kiest zodat het licht en luchtig blijft. Een gouden tip om de ruimte groter te laten lijken is het plaatsen van een leuke passpiegel.

Tip #2 Kleurgebruik

Lichte kleuren op de muren maken de ruimte groter. Neem deze tip ook mee in de keuze van de meubels. Ben je toch meer voor team kleur, dan kan je je volop uitleven in een kleurige decoratie. Omdat dit kleinere kleuraccenten zijn heeft dit geen invloed op het ruimtegevoel.

kot inrichten

Tip #3 Slim organiseren van je kamer

Een studentenkamer wordt al snel rommelig en dat is logisch want er gebeuren zoveel verschillende activiteiten in één en dezelfde ruimte.
Als je hiertoe de mogelijkheid hebt, probeer dan het slaapgedeelte af te schermen van de andere zones. Dit kan je doen door bvb. Een rek of kast in het midden van de ruimte te plaatsen dat als roomdivider kan functioneren. Planten of een kamerscherm zijn ook een leuk alternatief. Berg zoveel mogelijk spullen op ! Dat zorgt ook voor rust. De ruimte op de kasten kan je optimaal benutten met mooie opbergdozen of gestapelde kratjes. Vergeet ook niet om kleine opbergers te voorzien voor de badkamer!

Tip #4 Verlichting

Naast een goeie bureaulamp is ook sfeerverlichting heel erg belangrijk. Want niets is zo ongezellig als de hele tijd door te brengen in een fel verlichte ruimte. Hang hier en daar een lichtsnoer op, je vind ze tegenwoordig met allerlei leuke figuurtjes. Ook kerstlichtjes kan je hier prima voor gebruiken. 

Studentenkamer inrichten

Tip #5 Decoratie

Hiermee kan je helemaal losgaan, maar op voorwaarde dat het één geheel blijft natuurlijk. Begin met het maken van een moodboard. Dat is essentieel om je kleuren, materialen en stijl vast te leggen. Op Pinterest en instagram vind je zeker en vast massa’s inspiratie!
Als je duidelijk voor ogen hebt welke sfeer je wil creëeren kan je starten met het decoreren.
Met plantjes breng je meteen een stukje natuur in je kamer, met macrame hangers spaar je weer ruimte uit op de vloer. Zorg voor laagjes textiel: een zachte plaid, kussentjes, … hiermee verzacht je de ruimte. Een rekje om foto’s en kaartjes te etaleren is een leuke oplossing om toch de eenheid te bewaren in je persoonlijke spulletjes. Met posters kan je dan weer leuke accenten aanbrengen hier en daar, of pak het groots aan en maak en gallery wall! Met washi tape en lijstjes maak je een collage van foto’s, posters en artprints.

Een studentenkamer inrichten met deze tips wordt een feestje!

 


MUSTHAVES VOOR HET INRICHTEN VAN EEN GEZELLIGE STUDENTENKAMER


 

TEXTIELPOSTERS

SIERKUSSENS


Meer sierkussens

NOTITIEBOEKEN


POSTERS A4


Meer posters

Een studentenkamer inrichten, hoe begin je eraan?

door | aug 21, 2021 | Interieur | 0 Reacties

You May Also Like…

Studio Assorti x Spoonflower

Studio Assorti x Spoonflower

  Ben je op zoek naar stof voor een leuk project, behangpapier of woondecoratie? Spoonflower is hiervoor de perfecte shop! Alle designs van Studio Assorti zijn vanaf nu ook verkrijgbaar op Spoonflower. Als designer is het zo leuk om je dessins op echte producten...

Tips en tricks om te behangen met vliesbehang

Tips en tricks om te behangen met vliesbehang

  Behang is weer helemaal in, maar veel mensen durven het niet aan om zelf te behangen. Hoe moet ik dan starten met behangen? Hoe moet ik mijn patroonbehang gaan knippen of snijden? Hoe komen de patronen of tekeningen netjes naast elkaar te hangen? Dit zijn een...

0 reacties

Een reactie versturen