De tafel buiten stylen: 2x anders

door | jul 6, 2022 | Tafelstyling, Tuin & terras | 0 Reacties

Een mooi gedekte tuintafel, het perfecte recept om te genieten van al die heerlijke, zomerse gerechten! Een grote schaal paella, een kom met mosseltjes, … of een gezellige BBQ. Laat die vakantie maar beginnen. In dit artikel vind je inspiratie voor het stylen van de tafel buiten, 2x anders.

De tafel buiten stylen, hoe begin je eraan? Je kan best eerst eens nadenken over welke sfeer en beleving je wil neerzetten voor je gasten. Een gezellige zondagse barbecue met de familie? Kies dan voor de eerste tafelstyling. Overdag komen deze felle kleuren het best tot hun recht. Bij een avonddiner in een losse vakantiesfeer met vrienden zal je zeker scoren met een gedekte tafel in bohemian style. Zie hiervoor het voorbeeld van de tweede tafelstyling. Kies je tafellinnen, verzamel de bijpassende decoratie en stylen maar!

Kleurrijke tafel met felgekleurde bloemen

Tafel decoratie buiten

Voor deze tafelstyling heb ik gekozen voor een zomerse bloemenprint. De print is gemaakt met illustraties van handgeschilderde bloemen in gouache. Door de felle kleuren en kunstige bloemen krijgt je tafel een feestelijk tintje. Heb je een mooie tuintafel en wil je die niet helemaal verstoppen onder het tafelkleed, dan zijn placemats de oplossing. Deze bloemige exemplaren vormen een mooi contrast met het warme hout van de tafel. De servetten worden losjes op het bord gelegd.

De decoratie:

1) Vul een ondiepe schaal met water en leg er wat bloemen in. Het mooiste effect krijg je als de kleuren uit het tafeltextiel terugkomen in de bloemen.
Budget tip: gebruik de bloemen die je kan vinden in je eigen tuin.

2) Vul een paar vaasjes met bloemen en zet die op elk uiteinde van de tafel.

3) Voor de kaarsjes hebben we hier een zachtgroen gebruikt, zodat niet alle decoratie even hard opvalt. Dit verzacht het geheel.

4) Goudkleurig bestek geeft een chique look, dit zorgt voor een mooi contrast met de print op de placemats.

5) De finishing touch: voor wat extra kleur heb ik een fel roze rietje gebruikt bij het aperitief en afgewerkt met een verse aardbei. Het water loopt je toch zo in de mond!

[column_wrapper]

decoratie tuinfeest
Placemat in stof
[/column_wrapper]

Een gedekte tafel bohemian style

Bohemian tafeldecoratie

Curated table linen collection Paisley

Voor een gedekte tafel in boho stijl, gebruiken we een etnisch getint tafelkleed met paisley print. De illustraties op de print zijn handgetekend. Typerend voor de paisley is de druppelvorm, met details van gestyleerde bloemmotieven. De okergele kleur refereert naar de natuurlijke aardetinten, hierdoor krijg je toch meteen een vakantiegevoel in je eigen tuin! Om het tafelkleed een beetje te doorbreken heb ik er placemats aan toegevoegd, met dezelfde print maar een lichtere kleurencombinatie. Het wit van de placemats gaat het geheel wat frisser maken. Door het werken in laagjes krijgt je tafel een heel gezellige uitstraling.

Bij deze zomer tafel is de decoratie wat minimalistisch gehouden, omdat de print al voor sfeer en kleur op zich zorgt. Bij een bohemian tafelstyling kies ik voor droogbloemen, deze zijn iets minder uitgesproken van kleur dan verse bloemen. Ook hier krijg je het mooiste effect als je de kleur van de bloemen afstemt op de kleuren in het tafelkleed: lichtroze, oudroze, wit, paars en okergeel.

De decoratie:

1) Plaats een rij met kleine mini vaasjes op de middelste tafellijn en vul ze met droogbloemen. Bind een mooi gehaakt lintje in oudroze (of een andere tint assorti met de print) losjes rond de hals van het vaasje.

2) De lichtroze kaarsjes zijn ook voorzien van een lintje, maar in een iets donkerder kleur dan het kaarsje.

3) Voor de servetten heb ik geopteerd voor de okergele print omdat die een mooi contrast vormt met het wit van het bord. De servetten zijn samengebonden met een hennep touwtje en afgewerkt met een toefje droogbloemen.
Tip: Servetten in stof geven zoveel meer cachet aan je tafelstyling, dan de papieren versies. Wasbare servetten zijn bovendien ook veel duurzamer, je kan ze elke keer hergebruiken.

4) Ook bij deze tafelstyling een goudkleurig bestek, hier geeft dit een extra warme gloed aan de tafel.

5) De finishing touch: glaasjes van de kringloop waarvan het voetje in roze glas is.

Haal die tapas schaaltjes maar boven, want dit wordt vast en zeker nog een zwoele zomeravond!

Wil je meer tafelstyling inspiratie? Dan zal je dit blogartikel zeker ook leuk vinden: Styling tips voor een feestelijke paastafel


SHOP THE LOOK // Kleurrijke tafel met felgekleurde bloemenSHOP THE LOOK // Een gedekte tafel bohemian style


De tafel buiten stylen: 2x anders

door | jul 6, 2022 | Tafelstyling, Tuin & terras | 0 Reacties

You May Also Like…

Tuininspiratie: tips om je tuin gezellig te maken

Tuininspiratie: tips om je tuin gezellig te maken

Zalige zomerdagen op komst! Dat wordt weer heerlijk aperitieven in het zonnetje. Maak van je tuin een kleurrijke buitenoase met knusse zithoekjes en zachte kussens. Heb je geen tuininspiratie? Met onderstaande tips is jouw tuin helemaal summer proof! #1 Tip...

0 reacties

Een reactie versturen